מצרכים:
- 500 גרם קבב (בקר, טלה או עוף)
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 קופסת שימורים (400 גרם) עגבניות מרוסקות
- 1/2 כוס רסק עגבניות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס מים (אפשר יותר לפי הצורך)
אופן ההכנה:
- צולים את הקבב על גריל או במחבת פסים עד להשחמה.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, פפריקה, כמון, פלפל שחור ומלח.
- מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
- מוסיפים את הקבב המוקפץ ומבשלים עוד 5 דקות.
מגישים חם עם אורז או פסטה.
בתאבון !