צלי בקר בסגנון ישראלי

מרכיבים:

  • 1.5 ק"ג צלי בקר (מספר 5)
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 2 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות
  • 2 בצלים גדולים, חתוכים לפרוסות
  • 6 שיני שום, קלופות וחצויות
  • 4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות
  • 2 חצילים, חתוכים לקוביות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס, כמון, פפריקה מתוקה, וזעתר

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  2. מתבלים את הבשר במלח, פלפל, כמון, פפריקה וזעתר.
  3. בתבנית גדולה, מסדרים את תפוחי האדמה, הבטטות, הבצלים, השום, העגבניות והחצילים, ומזלפים מעל שמן זית.
  4. מניחים את הבשר מעל הירקות ומכסים את התבנית בנייר אלומיניום.
  5. אופים במשך 3 שעות, לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עוד שעה עד שהבשר רך והירקות מקבלים צבע זהוב.
  6. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני הגשה.
חזור למתכונים