מרכיבים:
- 1.5 ק"ג צלי בקר (מספר 5)
- 3 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
- 2 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות
- 2 בצלים גדולים, חתוכים לפרוסות
- 6 שיני שום, קלופות וחצויות
- 4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות
- 2 חצילים, חתוכים לקוביות
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח גס, פלפל שחור גרוס, כמון, פפריקה מתוקה, וזעתר
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
- מתבלים את הבשר במלח, פלפל, כמון, פפריקה וזעתר.
- בתבנית גדולה, מסדרים את תפוחי האדמה, הבטטות, הבצלים, השום, העגבניות והחצילים, ומזלפים מעל שמן זית.
- מניחים את הבשר מעל הירקות ומכסים את התבנית בנייר אלומיניום.
- אופים במשך 3 שעות, לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עוד שעה עד שהבשר רך והירקות מקבלים צבע זהוב.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני הגשה.