מרכיבים:
- 500 גרם בשר טחון מספר 4
- 2 חצילים גדולים, פרוסים לאורך לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- 1 בצל לבן, קצוץ דק
- 3 עגבניות, קלופות וקצוצות
- 1 בצל ירוק, קצוץ דק
- צרור בזיליקום טרי, קצוץ דק
- צרור פטרוזיליה טריה, קצוץ דק
- צרור כוסברה טריה, קצוץ דק
- 4 שיניים שום, כתושות
- מלח, פלפל שחור, אורגנו יבש, פפריקה מתוקה - לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים את פרוסות החציל על נייר אפייה ומברישים בשמן זית. אופים במשך 15 דקות עד שהחצילים רכים.
- בזמן שהחצילים בתנור, מטגנים את הבצל הלבן והשום במחבת עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהוא משנה צבע.
- מוסיפים את העגבניות, בצל ירוק, בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה ותבלינים. מבשלים על אש בינונית עד שהרוטב מתמצק.
- מורחים כל פרוסת חציל עם כמות נדיבה של המילוי וגוללים לצורת סיגר.